BalCCon

BalCCon

Balkan Computer Congres zamišljen je kao višednevno okupljanje međunarodne hakerske zajednice u organizaciji LUGoNS – Udruženja Linux korisnika Novog Sada. Ideja je da se BalCCon održava na godišnjem nivou i da postane tradicija. Tokom Kongresa održaće se brojne prezentacije, radionice kao i predavanja sa osvrtom i na društveno-političke teme. Jedan deo Kongresa biće posvećen Hakerskom centru u kome će hakeri imati mogućnost da predstave svoje radove i projekte. Kongres će imati podršku live streaminga za sve zainteresovane koji na taj način žele da prate dešavanja. Web adresa će naknadno biti objavljena.

 Cilj

Primarni cilj je povezivanje zajednica kako regionalno tako i internacionalno, druženje, hakerisanje, igranje, učenje, umrežavanje i naravno žurke 🙂

BalCCon ima za cilj da  postane centar hakerske zajednice regiona i šire. Članovi LUGoNS-a su na prošlogodišnjem hakerskom kongresu u Berlinu razgovarali sa mnogobrojnim članovima i organizatorima CCC kongresa. Dobili smo snažnu podršku za organizovanje jednog ovakvog događaja. Posebno nam je istaknuto jačanje i širenje zajednice, kao i mogućost da kompletno okruženje ima mesto na kome bi se razmenjivala novostečena znanja i iskustva.

Program i predavači se biraju po sistemu „call for papers“ u kome se objavljuju teme za predstojeći Kongres nekoliko meseci pre samog dešavanja. Za svaki Kongres su planirali i specijalni gosti koji već imaju renomirani status u zajednici. Sve prijave za predavanja i radionice biće u bazi podataka sa mogućnošću ocenjivanja.

Zašto baš Novi Sad?

LUGoNS je jedna od najstarijih hakerskih zajednica u Srbiji, postojimo više od jedne decenije, a imamo i bogato međunarodno iskustvo. Odlučili smo da konačno napravimo internacionalnu manifestaciju ove vrste koja na ovim prostorima još uvek ne postoji.

Novi Sad kao grad, zahvaljujući dobroj saradnji i podršci mnogobrojnih organizacija ima sve neophodne uslove za organizaciju jedne ovakve manifestacije.

Sve informacije kao i trenutni status BalCCon projekta možete pratiti putem:

3 thoughts on “BalCCon

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.