Category Archives: Once Upon a Byte

Novi hardver na starim računarima – nova lokacija, novi datum 07.06.2014.

Novi-hardveri-na-starim-racunarima_reference

Udruženje Once Upon a Byte, Katedra za Primenjene računarske nauke FTN, Departman za Geografiju, turizam i hotelijerstvo PMF i LUGoNS Vas pozivaju da posetite izložbu „Novi hardver na starim računarima“ u okviru Noći Muzeja 2014. Na izložbi će biti prikazani stari kućni računari iz 80-tih godina prošloga veka i novi hardver koji je pravljen za njih u poslednjih nekoliko godina.

11. Noć muzeja, 07. jun 2014

Izložba će biti postavljena u zgradi Zepter banke, Grčkoškolska 2.
http://www.nocmuzeja.rs/2014/Novi-hardveri-na-starim-racunarima


View Larger Map

——————————————-

Na izložbi će se moći isprobati i kviz na Commodore-u 64.

Članovi LUGoNS-a na Hack’nPlay u Freiburgu, Nemačka

Once-Upon-a-Byte_reference

Članovi LUGoNS-a učestvovaće na drugom  Hack’nPlay u Freiburgu, Nemačka, od 23.02 do 25.02.2014. godine. U subotu 24.02.2014 sa početkom u 19.00h  Žarko Živanov – Žare, dugogodišnji član LUGoNS-a, će održati predavanje – Jugoslovenski kućni računarJugoslovenski kućni računari 80 -tih: Godine 1984, pojavili su se prvi jugoslovenski kućni računari i tada je počela revolucija kućne upotrebe računara. 

Članovi LUGoNS-a će takođe iskoristi priliku da promovišu BalCCon2k14, koji će se održati od 05.09 do 07.09.2014. godine u Novom Sadu.

Više o samom dogadjaju i šta će se sve dešavati u Freiburgu možete pogledati na linku hacknplay.org

Once Upon a Byte: FP(S) Edition

Half-Life, Quake, Doom, Halo, Call od Duty, Battlefield, Counter Strike… Ljubiteljima first person (shooter) igara su ovi naslovi verovatno poznati. Ali, kako je sve to počelo? Koje su to bile prve igre iz perspektive prvog lica na kućnim računarima i kako se ovakav način prikaza vremenom razvijao? Ako vas interesuje kako su izgledali „pra-pradede“ vašeg omiljenog FPS-a, svratite na Once Upon a Byte: FP(S) Edition. Kockasta grafika zagarantovana!

FTN Novi  Sad + PMF Novi Sad / Once Upon a Byte

Noć muzeja, 18. maj 2013

Prirodno-matematički fakultet Novi Sad

Trg Dositeja Obradovića 3, 21000  Novi Sad

Vreme: 18.00 – 02.00h

 

Once  Upon a Byte  se prvenstveno bavi prikupljanjem, restauracijom i izlaganjem  računara i računarske opreme iz 70-tih, 80-tih i 90-tih godina prošloga veka, sa ciljem edukacije o razvoju računarske pismenosti na prostorima bivše Jugoslavije.

http://www.nutlane.com/time_m.php?s=onceuponabyte

Info: http://www.nocmuzeja.rs